Disciplina Medicală

Chirurgie și Ortoperdie

Chirurgia pediatrică vizează patologia congenitală sau dobândită a copiilor ce necesită intervenția chirurgicală: afecțiuni genitale (chisturi ovariene, tumori genitale, fimoză, hidrocel, varicocel, testicul necoborât/ectopic, torsiune de testicul); afecțiuni abdominale (sindrom de intestin scurt, afecțiuni ale splinei, stenoză pilorică, hernie abdominală/defect congenital de perete abdominal); afecțiuni reno-urinare (litiaza urinară, hidronefroza, reflux vezico-ureteral); afecțiuni ale părților moi (abcese, furunculi, chisturi, nevi pigmentari, hemangioame, limfangioame); alte patologii: unghie încarnată, chist pilonidal, etc. Ortopedia pediatrică se ocupă cu identificarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aparatului locomotor al copiilor. Această ramură vizeză tratamentul malformațiilor congenitale ale aparatului locomotor, tratamentul chirurgical sau conservator al luxației congenitale de șold, chirurgia deformărilor de ax ale membrelor, tratamentul distrofiilor osoase și traumatologia pediatrică (fracturi, luxații, entorse).

Profesor Universitar Dr.

Boia Eugen-Sorin

Medic primar chirurgie și ortopedie pediatrică.
Competențe։ chirurgie robotică, ultrasonografie generală.

Profesor Universitar Dr.

Popoiu Călin

Medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică.
competențe։ chirurgie robotică, laparoscopică, toracoscopică, oncologică.

Conf. Univ. Dr.

David Vlad

Medic primar chirurgie şi medic specialist ortopedie pediatrică. Competențe։ chirurgie laparoscopică, ultrasonografie generală.

Dr.

Damen Sebastian

Medic specialist 
Chirurgie pediatrică. 
Competențe։ chirurgie pediatrică.

Asist. Univ. Dr.

Stănciulescu Maria Corina

Medic primar chirurgie pediatrică și Medic rezident ortopedie pediatrică. Chirurgie laparoscopică.

Dr.

Borțea Cristian

Medic primar chirurgie si ortopedie pediatrică.
Competenţe։ ultrasonografia aparatului locomotor.

Dr.

Borca Ciprian Ioan

Medic specialist Ortopedie Pediatrică, Medic primar medicină de familie.

Disciplina Medicală

Clinică
Pediatrie

Pediatria este ramura medicinei care se ocupă de sănătatea și îngrijirea sugarilor, copiilor și adolescentilor. Medicul pediatru determină starea de dezvoltare fizică și neuro-psihică a copilului, starea lui de maturitate, divizează copiii la grupele de sănătate, face recomandări cu privire la alăptare, previne aparitia bolilor cronice la copii. Medicul pediatru este aliatul părinților pe tot parcursul creșterii și dezvoltării sănătoase a unui copil.

Profesor Universitar Dr.

Boia Mărioara

Medic primar pediatrie şi Neonatologie. Competenţe։ ultrasonografie generală și transfontanelară. 

Dr.

Dobre Alina-Maria

Medic primar pediatrie și medic specialist ATI. Competenţe։ ultrasonografie generală.

Dr.

Arșovan 
Bianca

Medic specialist pediatrie.
Consultant în alăptare IBCLC.

Asist. Univ. Dr.

Munteanu 
Andrei

Medic specialist 
pediatrie

Dr.

Cioboată Daniela

Medic primar Pediatrie, Medic specialist Neonatologie.

Dr.

Predescu 
Ana-Maria

Medic specialist
pediatrie.

Dr.

Cercel Maria Corina

Medic specialist Pediatrie. Medic rezident Gastroenterologie pediatrică.

Dr.

Domnicu Alina Emilia

Medic primar pediatrie. Competenţe։ ultrasonografie generală.

Dr.

Boc 
Mădălina Adela

Medic specialist 
pediatrie.

Dr.

Amaricăi Cosmina

Medic specialist pediatrie.
Competenţe։ fitoterapie și fitofarmacologie practică.

Dr.

Bota Celia Maria

Medic specialist pediatrie.
Competenţe։ ecografie cardiacă.

Dr.

Asproniu 
Raluca

Medic specialist 
pediatrie.

Disciplina Medicală

Clinică
Hemato-Oncologie

Este ramură a pediatriei, specialitate independentă care tratează afecțiunile hematologice în special, dar și pe cele din domeniul oncologiei pediatrice. Anemiile de diverse etiologii, afecțiunile insoțite de modificarea numărului de leucocite, trombocite stau la baza tratamentului.

Șef Lucrări, Dr.

Jinca Cristian Marius

Medic primar pediatrie, medic specialist hematologie, medic specialist onco-hematologie pediatrică.

Disciplina Medicală

Clinică
Diabet și Nutriție

Diabet zaharat, nutritie clinică și recuperare nutrițională, boli de metabolism, consilierea nutrițională, bioimpedanță, dietoterapie. Te ajută să adopți obiceiuri nutriționale sănătoase, bazate pe conștientizarea stilului de viață, asigură obținerea unui echilibru nutrițional în funcție de obiectivele și diagnosticul pacientului, asigură analize ce determină compoziția corporală: masa musculară, masa osoasă, apa din corp, grăsimea corporală și grăsimea viscerală, te învață să îți gestionezi hrănitul emoțional.

Asist. Univ. Dr.

Mogoi Mirela

Medic specialist pediatrie și Medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Disciplina Medicală

Clinică 
Stomatologie

În cadrul clinicii noastre, oferim servicii de specialitate în toate ramurile medicinei dentare, atât în regim de ambulator, cât și în regim de spitalizare. Colaboarea interdisciplinară ne permite diagnosticarea și tratamentul patologiilor din sfera orală, acoperind următoarele specialități: Odontoterapie (tratamentul leziunilor carioase); Endodonție (tratamentul inflamațiilor pulpare și ale complicațiilor acestora); Protetică dentară (tratamentul restaurativ și protetic); Pedodonție (tratamentul patologiei orale la copii); Parodontologie (tratamentul bolii parodontale); Chirurgie orală și implantologie (manopere ample de adiții osoase, sinus lifting, inserare implanturi dentare, tratamentul infecțiilor dentare complicate și a dinților incluși); Chirurgie maxilo-facială (tratamentul anomaliilor faciale, chirurgie ortognată, patologia sinusului maxilar, a traumatismelor oaselor feței, patologia tumorală).

Șef Lucrări Dr.

Luca Ruxandra-Elena

Medic specialist chirurgie dento-alveolară. Competenţe: utilizarea laserului în medicina dentară 

Dr.

Vînturiș Elena-Daniela

Medic specialist stomatologie generală.

Dr.

Popescu 
Larisa

Medic specialist protetică dentară.

Dr.

Avram 
Ioana-Maria

Medic specialist parodontologie.

Dr.

Ilin Antonia

Medic rezident stomatologie generală.

Dr.

Iosif Ciprian

Medic specialist chirurgie dento-alveolară.

Dr.

Oprișa 
Sanela

Medic specialist 
ortodonție

Asist. univ. Dr.

Boia 
Simina

Medic specialist pedodonție,
parodontologie.

Disciplina Medicală

Chirurgie 
Oro-maxilo-facială

Chirurgia oro-maxilo-facială este o specialitate care presupune diagnosticarea și tratamentul chirurgical al afecțiunilor care interesează ambele aspecte, funcțional și estetic, ale țesuturilor dure și moi ale regiunii maxilo-faciale și cervicale. Spectrul afecțiunilor abordate de chirurgul maxilo-facial cuprinde următoarele patologii: infecțioasă, traumatică, tumorală, atât benignă cât și malignă, patologia malformativă cranio-maxilo-facială (în special despicaturile labio-alveolo-palatine), anomaliile de dezvoltare ale maxilarelor, chirurgia reconstructivă, patologia orală corelată cu afecțiuni generale. Chirurgul maxilo-facial colaborează în mod frecvent cu medici din alte specialități, cum ar fi: ORL, chirurgia plastică, neurochirurgie, dermatologie, chirurgia pediatrică, stomatologia generală, ortodonția, ATI. Intervențiile chirurgicale în sfera maxilo-facială sunt efectuate, cel mai des, în anestezie generală.

Dr.

Paraschivescu Eduard

Medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, Doctor în științe medicale. Specializări: chirurgia malformațiilor feței.

Disciplina Medicală

Cardiologie
Pediatrică 

Cardiologie pediatrica este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea problemelor cardiace la copii. Medicul cardiolog pediatru vizează functionarea normală a sistemului cardiovascular al copilului și modificările patologice de la acest nivel, incă din prima zi de viata. Afectiunile cordului și a vaselor sanguine pot fi detectate în cadrul unei consultații de cardiologie pediatrică insoțite de o ecografie cardiacă. Acestea pot fi realizate in cadrul Policlinii Boia de către medici devotați cu experiență.

Asistent Univ. Dr.

Popoiu Anca

Medic primar pediatrie și medic specialist cardiologie.
Competenţe։ ecocardiografie. 

Dr.

Bota Celia Maria

Medic specialist pediatrie.
Competențe: ecografie cardiacă.

Disciplina Medicală

Psihiatrie
Pediatrică 

Psihiatria pediatrica este o ramură a medicine foarte delicată, care se ocupă cu strudiul și tratamentul afecțiunilor mintale si emoționale, prevenirea tulburărilor neuropsihiatrice și de dezvoltare la pacientii până la varsta de 18 ani. Copii trec prin diferite faze de dezvoltare, ceea ce necesită o abordare diagnostică și terapeutică diferită comparativ cu gestionarea afecțiunilor psihice ale adulților. Medicul psihiatru pediatric deține abilitați extraordinare în a se adapta pe toate etapele de schimbări care survin în personalitatea copiilor.

Dr.

Corcheș Axinia

Medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică. Competenţe։ psihoterapie 

Disciplina Medicală

Psihologie și Psihoterapie

Competențe în specialitățile “psihoterapie de familie” și “psihoterapie pozitivă”, servicii de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii și adulți. Competente în terapii specifice, psihologie educațională și life coaching.

Psihoterapeut

Mihaela Claudia Aungurence

Servicii de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii și adulți

Psiholog

Toma Dorotheeea-Luchiana

Psiholog cu o experiență de peste 10 ani în domeniul educației, competențe în terapii specifice

Disciplina Medicală

Oftalmologie
Pediatrică 

Sănătatea și buna funcționare a ochilor este importantă încă din prima zi de viată. Oftalmologia pediatrică este sub-specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului ocular în rândul copiilor și adolescenților. Problemele si afecțiunile oculare ale copiilor pot fi variate, iar depistarea rapidă și tratamentul corespunzator sunt esențiale pentru o dezvolatare normală.

Dr.

Misici Ana Maria

Medic specialist oftalmologie pediatrică.

Disciplina Medicală

Gastroenterologie
Pediatrică 

Gastroenterologia pediatrica se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea tulburărilor de la nivelul sistemului digestiv (esofag, ficat, pancreas, colon, intestin subtire, stomac) în rândul copiilor și adolescenților. Bolile digestive la copii pot cauza multe probleme de sănătate și pot degenera dacă sunt lăsate netratate, orice perturbare a funcției unui organ, poate avea răsunet asupra întregului organism.

Șef Lucrări Dr.

Pop Maria

Medic primar pediatrie și gastroenterologie pediatrică.

Disciplina Medicală

Nefrologie
Pediatrică 

Nefrologia pediatrică este specialitatea care se ocupă cu patologia reno-urinară în randul copiilor, abordează diagnostic și terapeutic cauzele și sechelele afecțiunilor renale și ale căilor urinare. Medicul nefrolog pediatru tratează copii încă de la o vârstă foarte fragedă până la adolescența târzie. Datorită functiilor importante pe care le au rinichii (eliminarea deseurilor și a excesului lichid din sânge, menținerea echilibrului sărurilor de sodiu și potasiu, eliberarea de hormoni) prevenirea, identificarea și gestionarea precoce a bolilor de rinichi reprezintă principalele preocupări ale medicilor nefrologi pediatrii din cadrul Clinicii Boia.

Șef Lucrări Dr.

Ramona Stroescu

Medic primar pediatrie și medic specialist nefrologie pediatrică. Competențe։ ultrasonografie generală.

Disciplina Medicală

Radiologie Imagistică 

Radiologia este specialitatea medicală ce folosește imaginea medicală pentru a diagnostica și a trata bolile corpului uman. Imagistica medicală este extrem de importantă în confirmarea, evaluarea în mod corect și documentarea cursului unei afecțiuni, precum și în evaluarea răspunsului la tratament. Experiența medicilor alături de aparatura modernă din cadrul Clinicii Boia, ne ajută sa fim în topul departamentelor din întreaga tară.

Asistent Universitar Dr.

Cerbu Simona

Medic primar radiologie imagistică medicală.
Competenţe: atestat în studii complementare în tomografie computerizată, rezonanță magnetică.

Disciplina Medicală

Fiziokinetoterapie Pediatrică 

Copii necesită o evaluare și un tratament specific, o buna cunoastere a afecțiunii acestora, cat și o excelentă stapanire a tehnicilor de reeducare și recuperare medicală particularizată varstei. În cadrul specialitații de kinetoterapie pediatrică, exercițiile sunt specifice vârstei copilului, kinetoterapeutul acordă o mare atenție componentei de relaționare, îmbinând terapia cu joaca, în vederea confortului celui mic și pentru o receptivitate cât mai ridicată.

Profesor Universitar Dr.

Amăricăi Elena Constanța

Medic primar recuperare, Medicină fizică și balneologie.

Kinetoterapeut

Raluca 
Trăilă

Evaluarea statică și dinamică a mersului. Specialist “Posturotest".

Kinetoterapeut

Yikili Patrick Alexandru

Specializare: terapie Vojta.

Disciplina Medicală

Anestezie și Terapie 

Anestezia și terapia intensivă (ATI) este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specific condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii pre si post-operatorii și a altor proceduri diagnostic sau terapeutice. Totodată presupune suportul indispensabil pacientului aflat în stare critică pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor sau leziunilor de organ. În cadrul clinicii se realizază intervenții chirurgicale în anestezie locală și generală.

Dr.

Cucui Cozma Cosmina Georgiana

Medic primar ATI.

Dr.

Smida 
Victor Ovidiu

Medic Specialist ATI.

Disciplina Medicală

Dermato-Venerologie 
Pediatrică 

Suferința cutanată a copilului alarmează părinții și impresionează pe cei din jur. Medicul dermatolog se ocupă cu tratarea afecțiunilor de la nivelul pielii, părului, unghiilor și mucoaselor. La naștere, pielea nou-născutului este incomplet dezvoltată anatomic și funcțional, tocmai de aceea îngrijirea pielii și tratamentele aplicate trebuie alese cu mare atenție. În cadrul clinicii noastre beneficiați de metode moderne de diagnostic, tratament medicamentos, cât și tratament chirurgical.

Asist. Univ. Dr.

Toma Ana Olivia

Medic primar dermato-venerologie. Competenţe։ dermatoscopie și dermato-chirurgie.

Disciplina Medicală

Neurologie
Pediatrică 

Neurologia copilului este o ramură specializată a medicinei, care se ocupă cu diagnosticul și managementul afectiunilor neurologice la nou-născuți, sugari, copii și adolescenți. Cuprinde boli si tulburări ale măduvei spinarii, creierului, sistemului nervos central și periferic, mușchilor și vaselor de sânge care afectează pacienții. Această specialitate medicală joacă un rol important în evaluarea neurologică periodică la vârstele cheie de dezvoltare a tuturor nou-născuților, având drept scop depistarea și recuperarea precoce a complicațiilor neurologice.

Dr.

Corcheș Axinia

Medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică. Competenţe։ psihoterapie. 

Disciplina Medicală

Clinică
Neonatologie 

Nou-născutul are o individualitate medicală foarte specială, un pachet complex de manifestări adaptative la viața extrauterină. Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă. Medicul neonatolog intervine în situații complexe, de risc inalt, el este cel care se află în sala de nașteri, alături de medicul obstretician, în cazul în care copilul vine pe lume prematur, asigurând adaptarea acestuia la noul mediu.

Profesor Universitar Dr.

Boia Mărioara

Medic primar pediatrie şi Neonatologie. Competenţe։ ultrasonografie generală și transfontanelară.

Dr.

Cioboată Daniela

Medic primar pediatrie și Medic specialist neonatologie.

Dr.

Doandeș Florina

Medic primar pediatrie, Medic specialist neonatologie. 

Disciplina Medicală

ORL
Pediatrie 

Începând de la o banală faringită, până la tulburările de echilibru, examenul ORL pediatric este necesar pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul diverselor afecțiuni ale gâtului, nasului și urechilor. În cadrul Clinicii Boia, puteți beneficia de cele mai moderne tehnici de diagnostic, tratamente actuale, sală de operație modernă, conform celor mai înalte standarde.

Șef de lucrări, Dr.

Boia Eugen-Radu

Medic primar ORL. Competenţe։ utilizarea laserului CO2.

Dr.

Guran Kristine

Medic primar ORL. 

Dr.

Smoc Boris

Medic Primar ORL.

Dr.

Sitaru Adrian Mihail

Medic Specialist ORL.

Disciplina Medicală

Asistență
Medicală 

Asistența medicală este menținerea sau îmbunătățirea sănătății prin prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor, a rănilor și a altor deficiențe fizice și mintale la oameni. Asistența medicală este furnizată de profesioniștii din domeniul sănătății și în domenii similare sănătății. Aceasta include munca efectuată în furnizarea îngrijirii primare, îngrijirii secundare și îngrijirii terțiare, precum și a sănătății publice.

Recepție Pacienți

Tătar Andreea

Asistent Medical

Marciuc Claudia

Asistent Medical

Coandă Andreia

Asistent Medical

Craioveanu 
Ana-Maria

Asistent Medical

Vita 
Ramona

Manager Recepție

Moldovan Diana

Recepție Pacienți

Tătar Viorela

Asistent Medical

Dungă Roxana

Asistent Medical

Repede Monica